TELL


Completion 2010

Location: Shibuya-ku, Tokyo

Function: Office

Area: 200m2

*2010 AIA Japan Design Honorable Mention Award

TELL is an NPO office that has provided consultation for English-speaking residents of Japan for over 30 years. The design combines two contrasting elements of bright but refined accent colors with natural finish oak wood paneling. The large-scale sliding doors create different spaces according to their position, allowing the rooms to accommodate various activities. By considering such materials and detail, we achieved a light and airy space that encourages connection and communication.

TELL-東京英語いのちの電話カウンセリングセンター

竣工年: 2010

所在地: 東京渋谷区

用途: 事務所

床面積: 200㎡

AIA Japanデザインアワード 2010 佳作

英語を話す日本在住者向けの生活相談を行う、30年以上活動しているNPO法人のオフィスです。

深みのあるオークの天然木練付板と渋みのあるアクセントカラーを様々に組合せながらデザインしています。また特注の大型スライディングドアを使用してフレキシブルに空間が開閉できるようにし、様々な使い方に対応できるようにしています。

こうした素材とディテールの配慮により、明るく開放的でコミュニケーションが活性化するオフィスとなりました。

photos: Naoomi Kurozumi

#projects

© 2019 All material protected.

James Lambiasi ARCHITECT

  • White LinkedIn Icon
  • Instagram B&W